Bu içeriği atla

Liquid

Panel üzerinden, şablon geliştirmek istediğimizde, liquid şablon dilini kullanmamız gerekir. (bknz: https://shopify.github.io/liquid/) Eğer proje şablonları, ilgili projenin tema projesinde geliştirilecekse, alternatif olarak Razor dilinde geliştirilebilir. Panelden geliştirilebilmesi, proje dosyalarından bağımsız olabilmesi, istenildiği anda uygulamaya yansıması, açık kaynak ve zenginleştirmeye açık olması sebebiyle, Unigate ile geliştirilen projelerde liquid kullanmayı tercih ediyoruz.

OrchardCore projesinin Liquid ile ilgili dokümantasyonuna

https://docs.orchardcore.net/en/latest/docs/reference/modules/Liquid/

bağlantısından erişebilirsiniz.

OrchardCore ile birlikte gelen Liquid özelliklerine ek olarak, Unigate 5’e özgü bazı filtreler geliştirilmiştir.

Unigate.OrchardCore/src/Modules/Unigate.OrchardCore.LiquidExtensions modülü altında, bu filtreleri geliştirmekteyiz.

Datetime Filtresi;

Tarih ekleyip, çıkarmak, ayın ilk günü, haftanın ilk günü yada haftanın son günü gibi işlemleri basitçe yapabilmek için geliştirilmiş filtredir.


Örnek kullanımları;

örnekler buraya gelecek.

Slugify Filtresi;

Orchard Core’da yer alan "{{ slugify }}" filtresi, türkçe karakterleri desteklemediğinden dolayı bu filtre geliştirilmiştir. Bu sayede Türkçe metinler sorunsuz bir şekilde url yapısına çevrilebilmektedir. Örnek kullanım;

{{ "örnek haber başlığı buraya gelecek" | unigate_slugify }}

ToC Filtresi;

Çok büyük bir metinde, H1, H2, H3 gibi başlıkları dikkate alarak, Table of Contents üretmeye yarar. Liquid destekli yerlerde kullanılabilir. Örneğin bir workflow içerisinde, bir metni alıp, bu filtreden geçirip, içindekiler kısmını oluşturabilirsiniz.